eTasku & Visma Nova

Pekka Äijälä -

eTaskun ja Visma Novan yhteiskäyttö

1. Tilikartan lataaminen ja asettaminen eTaskuun
2. Tositteiden käsittely ja siirto Visma Novaan
3. Seurantakohteiden tuonti

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, voit ladata aineistosta vientitiedoston, josta Visma Nova lukee tiliöintitiedot.

• Tositteiden kuvat eivät siirry siirtotiedoston mukana, mutta säilyvät eTaskussa varmuuskopioituna vähintään 6 vuoden ajan.

• Visma Nova lukee selitekenttään ostopaikan ja tositteen lisätiedot.

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöintien yhteydessä. Tästä lisää artikkelin lopussa.

1. Tilikartan lataaminen ja asettaminen eTaskuun

• Lataa asiakkaan tilikartta Visma Novasta ja tallenna se CSV muodossa.
  • Excel -tauluokossa tulee olla vain A ja B sarake, kuten alla olevassa kuvassa.

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä yrityksen asiakasasetuksiin.
    Valitset: Tilit -> Tilikarttojenhallinta

• Kun lataus on suoritettu onnistuneesti, muista vielä asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -nappulasta, jonka jälkeen Aseta.

2. Tositteiden käsittely ja siirto Visma Novaan

• Kun tositteet on hyväksytty ja tiliöity -tilassa, voit siirtää ne siirtotiedoston avulla Visma Novaan.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Voit antaa tositteille haluamasi tositelajin.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse.
  • Voit halutessasi ladata tositteiden kuvat yksittäisinä tiedostoina merkitsemällä Luo zip-tiedosto tositteita.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston.
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Voit viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat.

Voit viedä vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet. Tämä tapahtuu valitsemalla tositteen/tositteet vasemmalla puolella olevasta laatikosta (raksi ruutuun). Tämän jälkeen valitse; Vie valitut tositteet.

Avaa Visma Nova

• Avaa Novassa kyseinen yritys
  • Valitse Tiedosto -> Tietojen tuonti...

• Merkitse Tiedostosta
  • Valitse Asetukset -välilehti ja syötä pyöristystili.
  • Valitse Tuo, jolloin Visma lukee kirjanpitoaineiston.

• Alla kuva aineiston onnistuneesta tuonnista.

3. Seurantakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita. Valitse: Asiakasasetukset -> Dimensiot.
  • HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)