eTasku & Procountor (API)

Pekka Äijälä -

1. Tilikartan lataaminen
2. Procountor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa
3. Tositteiden vienti Procountoriin

Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, voit siirtää tositteet kuvineen ja tiliöintitietoineen Procountoriin suorasiirrolla!

Jotta siirto onnistuu, tulee sinun ottaa käyttöön Procountorin rajapinnat (API). Saat ne ottamalla käyttöön olemalla yhteydessä liittymat@procountor.com

Tunnusten hinnoittelu toistaiseksi ilmaista, normaalisti 9,95e/kk (11.2.2019)

Ps. Myyntien tiliöiminen on eTaskussa myös mahdollista, mutta tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus (-) -merkki.

1. Tilikartan lataaminen Procountorista

Procountorista on mahdollista ladata tilikartta eTaskun, jolloin tiliöinnit täsmäävät Procountorissa olevan tilikartan kanssa.

Pääset lataamaan tilikartan klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ratasta -> Kirjanpidontiedot -> Tilikartta

Valitse yläreunasta Excel, jolloin tietokoneelle latautuu csv-muotoinen Excel -tiedosto

Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi, muut tiedot tulee poistaa.
Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi . Lisääthän tässä tapauksessa viestiin tiedon yrityksestä, jolle tilikartta kuuluu.

Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä yrityksen Asiakasasetuksiin -> Tilit
-> Tilikarttojenhallinta

Muista vielä asettaa lataamasi tilikartta yritykselle Muuta -painikkeesta.

2. Procountor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

• Valitse kyseinen asiakas
  • Asiakasasetukset -> Ohjelmistointegraatiot
  • Valitse Aktivoi Procountor Api
  • Kirjaudu sisälle ja valitse listasta oikea yritys
  • Mikäli yrityksellä on käytössä dimensioita, niin voit tuoda ne valitsemalla Hae dimensiot

3. Tositteiden vienti Procountoriin

• Kun tositteet ovat käsitelty (Hyväksytty ja tiliöity), valitse Procountor API
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit myös muokata tätä itse
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston
  • Oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus, kun vienti on suoritettu.

Huom. Voit siis viedä kerralla kaikki kuukauden käsitellyt tositteet valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat tai valita vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut tositteet. Kuinka vain haluatte.

Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Procountorissa.

Huom! Tositteet tulevat Procountoriin Kesken -tilassa. Voit hyväksyä kaikki nopeasti seuraavalla tavalla:  Tarkastaminen -> Usean laskun tarkastaminen -> Valitse -> Valitse kaikki -> Hyväksy.

Ohessa vielä ohje videon muodossa: