eTasku & Procountor (API)

Ohjeiden sisältö:

1. Procountor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa
2. Kululaskujen tiliöinti
3. Aineiston vienti Procountoriin muistiotositteena
4. Aineiston vienti Procountoriin kulu- tai matkalaskuna

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista siirtää tositteet kuvineen ja tiliöintitietoineen Procountoriin napinpainalluksella

• Rajapintatunnukset hinnoittelu on toistaiseksi ilmaista, normaalisti 9,95e/kk (12.3.2020)

• Aineisto on mahdollista viedä Procountoriin kahdella tavalla:

1. mceclip0.png  Aineisto siirtyy Procountoriin muistiotositteena.
         2. mceclip1.png  Matkalaskut siirtyvät matkalaskuna ja tositteet, joissa         maksutavaksi on merkitty Kulukorvaus, siirtyy kululaskuna Procountoriin.

• Voit viedä kotimaan ja EU:n ostot sekä myynnit eTaskusta Procountoriin, valitsemalla oikean verokannan tiliöidessä

• Myyntien tiliöimisessä summaan eteen lisätään Miinus -merkki ja valitaan ALV-osuudeksi myynnin verokanta.

1. Procountor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

• Valitse kyseinen asiakas eTaskun asiakaslistasta.
  • Asiakasasetukset -> Ohjelmistointegraatiot

• Valitse mceclip1.png
  • Kirjaudu Finagoon sisään tunnuksillasi ja valitse listasta oikea yritys

• Valitse tämän jälkeen jälleen eTaskussa Proco API laatikkoa tuodaksesi tilit ja verokannat sekä dimensiot

Procountor API

mceclip0.png           mceclip1.png

Procountor API lasku

mceclip2.png           mceclip3.png

• Kulu- ja matkalaskujen siirtämistä varten, aseta ensimmäiseksi mceclip4.png  -välilehdellä henkilöille oikeat pankkitiedot sekä henkilötunnukset

• Valitse seuraavaksi Ohjelmistointegraatio osiosta Procountor API lasku ja hae tunnukset maksatusta varten. Toiminto tuo eTaskun ohjelmistointegraatio sivun  “Vientitunnukset” laatikkoon numerosarjan, jolloin aineiston siirrossa tiedot kohdistuvat oikein asiakkaan henkilö- ja vientitunnuksen avulla.
  • Klikkaa tämän jälkeen uudelleen Procountor API lasku laatikkoa ja hae vielä matkalasku-tuoterivit.
  • Kun Matkalasku -Tuoterivit on haettu,  aseta  mceclip0.png  -välilehdellä Procountor palkkalajit yritykselle

2. Kululaskujen tiliöinti

Tositteet, joiden maksutavaksi on valittu kulukorvaus tiliöidään siten, että valitset normaalista tiliöinnistä poiketen tilin sijaan palkkalajin. Palkkalaji on Procountorin rekisteristä eTaskuun tuotu tuote ja tili täydentyy automaattisesti tiliöintiriville sen perusteella. Jos tositteen tietoihin on asetettu tositeluokitus, joko asiakkaan tai kirjanpitäjän toimesta, ja samalla nimellä eTaskusta löytyy olemassa tuote, tämä tuote täydentää automaattisesti tiliöinti-rivistöille palkkalajin ja tilin. Lisäksi jatkossa matkalaskun liitteet eli kululaskut saa tiliöityä tuotekoodeille.

3. Aineiston vienti Procountoriin muistiotositteena

• Kun tositteet ovat käsitelty (Hyväksytty ja tiliöity), valitse: mceclip6.png
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit myös muokata tätä itse
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston
  • Oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus, kun vienti on suoritettu mceclip7.png

Huom. Voit siis viedä kerralla kaikki kuukauden käsitellyt tositteet valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat tai valita vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut tositteet. Kuinka vain haluatte.

4. Aineiston vienti Procountoriin kulu-tai matkalaskuna

• Kun aineisto on käsitelty on (V+T), valitse mceclip9.png
  • Voit siirron yhteydessä päivittää tositepäivän
  • Valitse maksupäivä korvauksille
  • Merkitse mceclip10.png  jos haluat liitteet Procountoriin
  • Voit niputtaa matkalaskut henkilöittäin valitsemalla mceclip11.png
  • Tosite siirtyy vain, jos maksutavaksi on valittu eTaskussa kulukorvaus.

Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Procountorissa.

Huom!

Tositteet tulevat Procountoriin Kesken -tilassa. Voit hyväksyä kaikki nopeasti seuraavalla tavalla:  Tarkastaminen -> Usean laskun tarkastaminen -> Valitse -> Valitse kaikki -> Hyväksy.