Maksutapakohtaiset vastatilit

Pekka Äijälä -

Maksutavan lisääminen

Miten?  Asiakasasetukset -> Maksutavat ja vastatilit

Yritykselle ja yksittäisille käyttäjille on mahdollista lisätä oletusmaksutapojen lisäksi myös muita maksutapoja. Esimerkiksi käyttäjälle, jolla on on useita yrityksen pankkikortteja.

• Saat lisättyä maksutavan käyttäjäkohtaisesti tai näkyviin kaikille
  • Korttinumero -kenttä on pakollinen.
  • Lisää - nappulasta, uusi lisätty maksutapa on käytettävissä
  • X- Nappulasta saat poistettua manuaalisesti lisätyn maksutavan

Oletusvastatilin lisääminen maksutapaan

Valitse maksutavalla oletusvastatili samaisesta näkymästä. Kun käyttäjä syöttää tiedon maksutavasta tositteelle, voit viedä erilaisilla maksutavoilla olevat kulutositteet suoraan omille tileilleen eTaskusta.

Esimerkiksi pankkikortilla tehdyt ostokset pankkitilille 1910 ja käteisellä tehdyt ostokset kassaan 1900. Näin ollen voit tositteet siirtyvät automaattisesti oikealle vastatilille kirjanpitoviennin yhteydessä.

Kun olet syöttänyt maksutavoille oletusvastatilit, muista painaa Tallenna -nappia.

---

Huomioitavaa

Oletusvastatilin lisääminen onnistuu vain, jos tili löytyy myös eTaskussa olevasta tilikartasta. Ohessa vielä ohjeet siihen liittyen: Tilikartan lisääminen ohje & yksittäisen tilin lisääminen ohje.

Vastatilivienti Ei toimi Merit Aktivan ja Visma L7:n kanssa.

Oletusvastatilit tiliöinneillä

Kun vastatilit on tallennettu, tiliöintiriville ilmestyy vastatilirivi, joka on täytetty automaattisesti käyttäjän merkitsemän maksutavan mukaan. Jos käyttäjä ei ole täyttänyt maksutapaa, vastatilirivi on tyhjä.

Jos tiliöinnissä on käytetty tiliöintikohtaista vastatiliä, tulee tositteen kohdalle ikoni: merkinna_t.png

Siirto kirjanpitoon

Jos oletusvastatilit ovat asetettu maksutapojen taakse, vienti-ikkunassa näkyy vaihtoehto Käytä tiliöintikohtaisia vastatilejä. Jos tämä on vihreällä, niin kirjanpitoaineisto siirtyy maksutavoittain. Mikäli tiliöintikohtaiset vastatilit ovat kytketty pois päältä, niin voit manuaalisesti syöttää halutun vastatilin kaikille tositteille.

Ohessa prosessi vielä videon muodossa ilman ääniä: