eTasku & Briox

Ohjeiden sisältö:

1. Briox rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2. Aineiston vienti Brioxiin

3. Mahdolliset virhetilanteet

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista siirtää tositteet kuvineen ja tiliöintitietoineen Brioxiin napin painalluksella.

• Jotta saat liitteet mukaan, tulee Brioxissa olla aktivoitu Arkisto -moduuli. Hinta tulee tarkistaa Brioxilta
  • Voit viedä vain kotimaan ostoja eTaskusta Brioxiin

• Asiakkaan asetukset tulee tehdä eTaskuun asiakaskohtaisesti
  • Riittää, että vain 1 kirjanpitäjätunnus tekee eTaskussa asetukset

1. Briox rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

eTaskuun tulee asettaa Brioxin Autentikointiavain sekä Asiakasnumero

1. Asiakasnumeron
näet Brioxissa siirtymällä oikeasta valikosta Oma Tili ja valikon alareunassa näet Asiakasnumeron

2. Autentikointiavaimen voit hakea valitsemalla Brioxin oikeasta valikoista Asetuukset→Lisenssit ja Käyttäjät

Valitse Ulkoiset sovellukset/integraatiot → Aktivoi eTasku → Valitse Luo Tunnus →  Kopioi Autentikointiavain

3. Aseta Brioxin autentikointiavain ja Asiakasnumero eTaskun asiakasasetuksiin

(eTasku Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot → Briox API )

Käy seuraavat painikkeet läpi järjestyksessä
- Tallenna
- Kokeile Tunnuksia
- Tuo Tilit (Asiakkaan Brioxissa oleva tilikartta tulee suoraan eTaskuun käytettäväksi)

2. Aineiston vienti Brioxiin

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse BRIOX API.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositesarjana on vakiona A
  • Briox numeroi tositteet automaattisesti
  • Syötä ALV-tili / ALV-Saamistili
  • Jos haluat liitteet mukaan, niin valitse Vie tositteiden kuvat ja pdf:ät
  • Klikkaa Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet -painiketta, jolloin tositteiden tiliöinnit ja kuvat siirtyvät rajapinnan avulla kirjanpito-ohjelmaasi
  • Oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus, kun vienti on suoritettu  mceclip7.png

Alla näet kuvan, kun aineisto on tuotu Brioxiin onnistuneesti:

3. Mahdolliset virhetilanteet

Tosite: 5881110 - Virhe lähettäessä kirjausta: On tositeriverjä, joiden debit tai kredit on negatiivinen.
- Olet tehnyt tiliöinnin negatiivisena, näitä ei ole mahdollista viedä Brioxiin
Tosite: 5881110 - Virhe lähettäessä kirjausta: Tili ei kelpaa tai on tyhjä.
- eTaskussa käytettyä tiliä ei ole Brioxissa tai sitä ei ole aktivoitu
Tosite: 5881112 - Virhe vastauksen käsittelyssä (kirjaus)
- Jakso on lukittu Brioxissa