Emce Palkkavienti

Pekka Äijälä -

eTaskusta on mahdollista siirtää aineistoa EmCe:n Palkkoihin. Esimerkiksi asiakkaan eTaskussa tekemät matkalaskut voidaan tiliöinnin ja hyväksynnän jälkeen siirtää siirtotiedostona EmCe Palkkoihin. Näin tiedot kilometrikorvauksista ja päivärahoista siirtyvät EmCeen.

Ohjeen sisältö:

1. Asetukset Emce -palkkavientiä varten
-  Vientitunnukset
-  Palkkalajit
-  Matkalaskujen tiliöintisäännöt

2. Palkka-aineiston vienti eTaskusta EmCe:een
-  Aineiston lataus
-  Aineiston tuonti EmCeen

---

1. Asetukset EmCe -palkkavientiä varten

Jotta aineiston siirtäminen onnistuu, tulee eTaskuun ensin lisätä EmCe -palkkavienti, jos sitä ei ole aikaisemmin lisätty. Viennin saat lisättyä seuraavalla tavalla:

1. Valitse asiakasasetukset (hammasratas-ikoni) mceclip0.png
  2. Siirry mceclip1.png -välilehdelle
  3. Valitse:
  4. Valitse Oikeasta yläkulmasta mceclip3.png

Vientitunnukset

Jotta palkkavienti kohdistuu oikeille henkilöille EmCe:ssä tulee eTaskuun syöttää käyttäjäkohtainen vientitunnus. Vientitunnuksella tarkoitetaan EmCe:n Henkilökoodia.

Henkilökoodi syötetään eTaskuun seuraavalla tavalla:

1. Valitse asiakasasetukset  mceclip6.png
  2. Siirry mceclip7.png-välilehdelle
  3. Voit syöttää Henkilökoodin oikealla olevaan Vientitunnukset -ikkunaan,
    jonka jälkeen voit valita mceclip8.png

Palkkalajit

Kun EmCe -palkat on aktivoitu, tulee asiakkaalle lisätä myös EmCe:n palkkalajit. Palkkalajit pääset lisäämään seuraavalla tavalla:

1. Valitse asiakasasetukset mceclip11.png
  2. Siirry mceclip12.png  -välilehdelle
  3. Valitse listalta EmCe:n palkkalajit, jonka jälkeen alas ilmestyy eTaskun oletus EmCe -palkkalajit

4. Jos haluat muokata palkkalajeja, tulee tästä ensin luoda kopio  mceclip15.png- napista.

5. Voit nimetä palkkalajiluettelon haluamaksesi, jonka jälkeen valitse mceclip16.png

6. Kun palkkalajit on kopioitu voit muokata mitä tahansa palkkalajia luettelosta klikkaamalla kyseistä palkkalajia. Näin pääset suoraan muokkaustilaan

Matkalaskujen tiliöintisäännöt

Käyttäjien luomat matkalaskut tulevat eTaskuun automaattisesti tiliöitynä ja palkkalaji asetettuna. Jos olemassa olevat säännöt eivät vastaa toimiston tapaa tiliöintejä ja palkkalajeja, pääset muokkaamaan sääntöjä seuraavalla tavalla:

1. Valitse asiakasasetukset mceclip19.png
  2. Siirry mceclip20.png -välilehdelle
  3. Muokkaa taulukkoa tarpeen mukaan, jonka jälkeen valitse mceclip21.png

2. Palkka-aineiston vienti eTaskuta EmCe:n

Aineiston lataus

- Asiakkaan luoma matkalasku tulee eTaskuun valmiiksi tiliöitynä ja palkkalajit syötettynä. Voit kuitenkin muokata vielä tiliöintejä tarvittaessa

- Jos matkalaskuista on luotu maksuaineisto, tulee niiden perään  mceclip23.png - merkki

Aineiston lataus onnistuu seuraavalla tavalla:

1. Hyväksy ensin matkalaskut. Hyväksymisestä lisää tästä.
  2. Valitse mceclip24.png

3. Jos haluat viennin yhteydessä päivittää matkalaskujen tositepäivän,  merkitse Päivitä tositepäivä vihreäksi mceclip25.png

4. Valitse  mceclip26.png ,

jolloin kaikki matkalaskut, jotka ovat tiliöity ja hyväksytty (mceclip27.png) siirtyvät.

• Jos haluat viedä vain tietyt matkalaskut, niin merkitse kyseiset matkalaskut niiden vasemmalla puolella olevasta laatikosta.

5. Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

Aineiston tuonti EmCe:n

Avaa EmCe:ssä oikean yrityksen Palkanlaskenta.

Aineisto luetaan EmCe:n seuraavalla tavalla:

1. Valitse vasemmasta valikosta Siirrot -> Siirtoerät

2. Valitse työkalurivistä Ohjattu toiminto

3. Hae eTaskusta ladattu aineisto ja täytä tiedot ao. kuvan mukaisesti, jonka jälkeen valitse Suorita

4. Alhaalla kuva onnistuneesta tuonnista.