eTasku & Fennoa (API)

Pekka Äijälä -

Asiakkaan eTaskuun lisäämät tositteet ja matkalaskut on mahdollista siirtää rajapintoja pitkin suoraan Fennoaan. Siirron yhteydessä siirtyvät tositteiden, tositenippujen ja matkalaskujen tiliöintitiedot sekä kuvatiedostot.

Ohjeet kuittien tiliöintiin ja hyväksyntää löydätte täältä: Tiliöinti . Suosittelemme myös tutustumaan automaattisen tiliöintiehdotukseen, joka nopeutta tiliöintiprosessia entisestään. Ohjeet tähän kyseiseen ominaisuuteen löydätte täältä: Automaattinen tiliöintiehdotus

Ohjeen sisältö:

1. Yleiset huomiot
  2. Asetukset Fennoaa varten
  3. Aineiston vienti Fennoaan
  4. Ohjevideot käyttöönotosta ja siirrosta

1. Yleiset huomiot

• Fennoan rajapintatunnukset tulee tilata Fennoalta ja ovat maksulliset. Hinnoittelu tulee tarkastaa Fennoalta

• Fennoa numeroi tositteet automaattisesti

• Tositelaji on aina RCPT – Ostokuitti

• Jos lisäät Fennoaan uuden tilin tai seurantakohteen, tilit tulee hakea uudestaan kohdan 2 mukaisesti rajapintaa pitkin

2. Asetukset Fennoaa varten

• Pyydä rajapintatunnukset Fennoasta

• Syötä rajapintatunnukset eTaskuun

• Asiakasasetukset -> Ohjelmistointegraatiot -> Fennoa API
    • Jos Fennoaa API -vientiä ei ole vielä aktivoitu, valitse oikeasta yläkulmasta mceclip0.png
    • Kun olet syöttänyt kenttiin tiedot, valitse  mceclip1.png
    • Tallentamisen jälkeen käy ao. painikkeet yksitellen läpi

• Tämän jälkeen asetukset ovat valmiit!

3. Aineiston vienti Fennoaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (Hyväksytty ja tiliöity), valitse Fennoa API
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydättäältä.
  • Tositteen numerointi vaikuttaa vain eTaskuun. Fennoa numeroi tositteet automaattisesti
  • Tositteiden kuvat siirtyvät Fennoaan valitsemalla mceclip7.png
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, aineisto siirtyy suoraan Fennoaan
  • Oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus, kun vienti on suoritettu.

Huom. Voit siis viedä kerralla kaikki kuukauden käsitellyt tositteet valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat tai valita vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut tositteet

Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Fennoassa.

4. Ohjevideot

Videoilla käymme läpi Fennoa APin käyttöönoton sekä aineiston siirron eTaskusta Fennoaan rajapintojen avulla.

Viennin käyttöönotto:

Aineiston siirto Fennoaan rajapintojen avulla: