eTasku & Fennoa (CSV)

Pekka Äijälä -

Fennoa tiedostosiirto

• Kun olet käsitellyt yrityksen aineistot eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Fennoa pystyy lukemaan tiliöintitiedot.

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta.

• Myös laskentakohteet, kuten kustannuspaikka siirtyvät Fennoaan. Tästä lisää artikkelin lopussa.

• Voit siirtää eTaskusta myös asiakkaasi matkalaskut Fennoaan siirtotiedoston avulla. Halutessasi voit viedä laskut myös yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi vastakirjaukseksi.
  • Huom! Tosite numeroituu automaattisesti Fennoassa.

• Artikkelin lopussa ohjevideo siirrosta.

Aineiston siirto Fennoaan

• Kun aineistot ovat käsitelty (T+V), valitse Fennoa CSV.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Käyttämällä ALV-koodeja, saat aineiston valmiiksi netotettuna Fennoaan.
  • Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston.
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet, valitse suoraan Vie kuukauden tapahtumat.

Voit halutessasi viedä myös vain tietyt tositteet. Valitse tässä tapauksessa haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta.

Siirry Fennoaan

1. Valitse valikko Kirjanpito -> Uusi tosite.

2. Valitse välilehti Sisäänluku tiedostosta -> Fennoa sisääntuontimuoto.

3. Raahaa ja pudota suoraan ikkunaan (tai klikkaa ja selaa koneeltasi kansiosta) eTaskusta koneellesi ladattu kirjanpidon tositteen CSV tiedosto, jonka haluat tuoda tositteeksi Fennoaan.

4. Näet tiedoston tuomisen jälkeen vientirivit heti, tarkasta ne ja tallenna tosite.

- Valitse tositelaji, johon eTasku aineisto kirjautuu.

- Päivämäärää ja selitettä voit muokata halutessasi.

Huom.
eTasku aineisto tulee yhtenä tositteena Fennoaan.

Seurantakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensio.
  • Jotta seurantakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon seurantakohteen järjestysnumero. #1 tulee kohtaan Laskentakohde 1, #3 tulee kohtaan Laskentakohde 3 jne.