eTasku & Fennoa (CSV)

Pekka Äijälä -

Fennoa tiedostosiirto

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Fennoa pystyy lukemaan tiliöintitiedot.

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta.

• Myös laskentakohteet, kuten kustannuspaikka siirtyvät Fennoaan. Tästä lisää artikkelin lopussa
  • Huom! Tosite numeroituu automaattisesti Fennoassa

• Artikkelin lopussa ohjevideo siirrosta

Tositteiden siirto Fennoaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (T+V), valitse Fennoa CSV
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet, valitse suoraan Vie kuukauden tapahtumat.

Voit halutessasi viedä myös vain tietyt tositteet. Valitse tässä tapauksessa haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta.

Siirry Fennoaan

1. Valitse valikko Kirjanpito -> Uusi tosite

2. Valitse välilehti Sisäänluku tiedostosta -> Fennoa sisääntuontimuoto

3. Raahaa ja pudota suoraan ikkunaan (tai klikkaa ja selaa koneeltasi kansiosta) eTaskusta koneellesi ladattu kirjanpidon tositteen CSV tiedosto, jonka haluat tuoda tositteeksi Fennoaan.

4. Näet tiedoston tuomisen jälkeen vientirivit heti, tarkasta ne ja tallenna tosite.

Seurantakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensio
  • Jotta seurantakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon seurantakohteen järjestysnumero. #1 tulee kohtaan Laskentakohde 1, #3 tulee kohtaan Laskentakohde 3 jne.