eTasku & Netvisor (API)

Ohjeiden sisältö:

1. Netvisor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2. Aineiston vienti Netvisoriin

3. Mahdolliset virhetilanteet

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista siirtää tositteet kuvineen ja tiliöintitietoineen Netvisoriin napin painalluksella.

• Jos asiakkaalla on Professional tai Premium tilaus Netvisorilta, niin rajapintatunnukset ovat maksuttomat. Jos tilaus on Core, niin rajapintatunnukset ovat maksulliset. Hinta tulee tarkastaa Netvisorilta.

• Voit viedä kotimaan ja EU:n ostot sekä myynnit eTaskusta Netvisoriin, valitsemalla oikean verokannan tiliöidessä.

• Myyntien tiliöimisessä summan eteen lisätään miinus -merkki ja valitaan ALV-osuudeksi myynnin verokanta.

1. Netvisor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

Pääset tarkastamaan onko yrityksellä ”Ulkoisen järjestelmän tunnisteet” käytössä klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta yrityksen nimeä ja valitsemalla ”Ulkoisen järjestelmän tunnisteet”.

Jos yrityksellä on jo tunnisteet käytössä, ne näkyvät Yrityksen rajapintakäyttäjissä. Uudet tunnisteet saat luotua valitsemalla ”Luo uusi rajapintatunnus”.

Varmista vielä Netvisorin rajapintaresurssien oikeuksien kautta, että Taloushallinto-osion Kirjanpitoaineisto ja Laskentakohteet resurssit on sallittu.

eTaskuun tehtävät asetukset

Kopioi Netvisorista käyttäjätunniste sekä avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:
Asiakasasetukset  Ohjelmistointegraatiot → Netvisor API

- Käyttäjätunniste  Netvisor id -kenttään
- Avain  Netvisor avain -kenttään.
- Tallenna → kokeile tunnuksia
- Tuo tilit (asiakkaan oma Netvisor tilikartta)
- Tuo verokannat
- Tuo Dimensiot (asiakkaan Netvisorissa olevat laskentakohteet

2 Aineiston vienti Netvisoriin

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse Netvisor Api.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositelajina toimii oletuksena: Muut, mutta voit valita vetovalikosta haluamasi tositelajin
  • Netvisor numeroi tositteet automaattisesti.
  • Klikkaa Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet -painiketta, jolloin tositteiden tiliöinnit ja kuvat siirtyvät rajapinnan avulla kirjanpito-ohjelmaasi.
  • Oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus, kun vienti on suoritettu mceclip7.png

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta.

Alla kuva onnistuneesta viennistä:

3. Mahdolliset virhetilanteet

"Virhe vietäessä tapahtumia: Integraatiopyynnön tunnistautuminen epäonnistui. Tarkista sanoman tunnistustietojen oikeellisuus"

• Tarkista, että asiakkaan Y-Tunnus on sama eTaskussa ja Netvisorissa

"Tarkista että olet asettanut Netvisorissa ohjelmistorajapinnan 'accountlist.nv' käytön sallituksi"

• Muista sallia Rajapintaresurssien oikeuksissa Netvisorin tililuettelon ja oletustilien nouto

"Tarkista että olet asettanut Netvisorissa ohjelmistorajapinnan 'dimensionlist.nv' käytön sallituksi"

• Muista sallia Rajapintaresurssien oikeuksissa Laskentakohdelistan nouto Netvisorista

"Virhe vietäessä tapahtumia: Tarkista että olet asettanut Netvisorissa ohjelmistorajapinnan 'accounting.nv' käytön sallituksi"

• Muista sallia Rajapintaresurssien oikeuksissa Kirjanpitoaineiston tuonti Netvisoriin

"Tosite: XXX - Rajapinnalle lähetetty tieto on virheellistä tai väärän kokoista. Tarkista aineisto ja annetut parametrit."

• Tarkista, että eTaskussa tehdyt tiliöinnit ovat tehty Netvisorista tuoduilla verokannoilla