eTasku & Netbaron

Pekka Äijälä -

Yleistä Netbaron viennistä

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Netbaron pystyy lukemaan tiliöintitiedot. Selitekenttään Netbaron tuo Ostopaikan sekä kuittikohtaisen ID:n

• Myös myyntien tiliöiminen eTaskussa on mahdollista, mutta tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus(-) -merkki

• eTaskusta tuodut kirjaukset tulevat Netbaroniin yhtenä tositteena.

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta.

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat ja työnumerot siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa

• Aineisto latautuu Netbaroniin aina yhtenä tositteena

Ohjeiden sisältö:

1. Seurantakohteiden tuonti
2. Tilikartan lataaminen Netbaronista eTaskuun
3. Tositteiden vienti Netbaroniin
4. Ohjevideo itse viennistä

---

1. Seurantakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensiot
  • HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto Netbaroniin onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

2. Tilikartan lataaminen Netbaronista

• eTaskuun kannattaa tuoda tilikartta, jotta tiliöinnit täsmäävät Netbaronissa olevan tilikartan kanssa.

• Netbaronista saat ladattua tilikartan valitsemalla kyseisen asiakasyrityksen Asetukset -> Talous (Setelinkuva)

• Valitse Toiminnot -> CSV-Vienti

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä eTaskussa välilehdelle Asiakasasetukset
    -> Tilit

• Kun tilikartta on lisätty, muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle käyttöön Muuta -nappulasta

3. Tositteiden vienti Netbaroniin

• Kun tositteet ovat käsitelty (V ja T -ikonit), valitse Netbaron CSV
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet voit valita suoraan Vie kuukauden tapahtumat.

Voit halutessasi viedä myös vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta (Nappula muuttuu: Vie valitut tositteet)

Siirry NetBaroniin

1. Talous -> Kirjanpito -> Etsi -> Toiminnot -> Tuonti -> CSV -> CSV-Tuonti

mceclip4.png2.  Valitse tiedosto -> Hae eTaskusta ladattu vientitiedosto

3.  Pääset esitarkastelutilaan. Esitarkastelusta valitse Tuo / Päivitä, jolloin tapahtumat kirjautuvat NetBaroniin

4.  Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista.

4. Ohjevideo viennistä