eTasku & Netbaron

Pekka Äijälä -

Yleistä Netbaron viennistä

• Kun olet käsitellyt yrityksen aineistot eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Netbaron pystyy lukemaan tiliöintitiedot. Selitekenttään Netbaron tuo Ostopaikan sekä kuittikohtaisen ID:n.

• Myös myyntien tiliöiminen eTaskussa on mahdollista, mutta tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus(-) -merkki.

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta.

• Voit siirtää eTaskusta myös asiakkaasi matkalaskut Netbaron siirtotiedoston avulla. Halutessasi voit viedä laskut myös yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi vastakirjaukseksi.

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat ja työnumerot siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa.

• Aineisto latautuu Netbaroniin aina yhtenä tositteena.

Ohjeiden sisältö:

1. Seurantakohteiden tuonti
2. Tilikartan lataaminen Netbaronista eTaskuun
3. Aineiston vienti Netbaroniin
4. Ohjevideo itse viennistä

---

1. Seurantakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensiot
  • HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto Netbaroniin onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

2. Tilikartan lataaminen Netbaronista

• eTaskuun kannattaa tuoda tilikartta, jotta tiliöinnit täsmäävät Netbaronissa olevan tilikartan kanssa.

• Netbaronista saat ladattua tilikartan valitsemalla kyseisen asiakasyrityksen Asetukset -> Talous (Setelinkuva)

• Valitse Toiminnot -> CSV-Vienti

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä eTaskussa välilehdelle Asiakasasetukset
    -> Tilit

• Kun tilikartta on lisätty, muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle käyttöön Muuta -nappulasta

3. Aineiston vienti Netbaroniin

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse Netbaron CSV
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Voit halutessasi syöttää verontilin.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse.
  • Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston.
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet voit valita suoraan Vie kuukauden tapahtumat.

Voit halutessasi viedä myös vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta (Nappula muuttuu: Vie valitut tositteet).

Siirry NetBaroniin

1. Talous -> Kirjanpito -> Etsi -> Toiminnot -> Tuonti -> CSV -> CSV-Tuonti.

mceclip4.png2.  Valitse tiedosto -> Hae eTaskusta ladattu vientitiedosto.

3.  Pääset esitarkastelutilaan. Esitarkastelusta valitse Tuo / Päivitä, jolloin tapahtumat kirjautuvat NetBaroniin.

4.  Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista.

4. Ohjevideo viennistä