Maksutapojen lisääminen

Pekka Äijälä -

Yrityksen kirjanpitäjä tai yrityspuolen pääkäyttäjä voivat lisätä yritykselle ja sen käyttäjille uusia maksutapoja asiakasasetukset -välilehden takaa. Lisätyt maksutavat päivittyvät asiakkaalle näkyviin verkkoportaalin ja mobiilisovelluksen sisään- ja uloskirjautumisen myötä.

Miten tämä helpottaa tositteiden käsittelyä?

Kun käyttäjä lisää tositteelle maksutavaksi esimerkiksi yrityksen luottokortin, on kyseisellä maksutavalla lisätyt tositteet helppo suodattaa ja täsmäyttää luottokorttilaskulle.

Tämän jälkeen kyseiset tositteet voidaan viedä tositenippuun ja siirtää kokonaisuudessaan kirjanpitoon.

Voit asettaa maksutavan näkyviin kaikille tai vain tietylle yrityksen käyttäjälle. Voit lisäksi valita maksutavaksi kortin tai jonkin muun. Jälkimmäiseen voi lisätä esim. ''Lasku'' tai ''Paypal''.

Maksutapakohtaiset vastatilit

Kun yrityksen maksutavat on asetettu kuntoon, syötä niille myös vastatilit! Miksi?

Tässä tapauksessa maksutavan takana oleva vastatili kirjautuu myös tositteen tiliöinneille. Kun viet aineistoa eTaskusta kirjanpidon-ohjelmistoon, tosite siirtyy automaattisesti oikealle kredit tilille. Aineiston käyttöä ensin esim. selvittelytilillä ei siis enään tarvitse tehdä.

Lisätietoa ominaisuudesta löydät täältä