Dokumenttiarkisto

Pekka Äijälä -

Mistä on kyse?

Kirjanpitäjät ja asiakkaat voivat lähettää toisilleen myös muuta kirjanpitoon liittyviä materiaaleja, kuten sopimuksia tai palkkalaskelmia dokumenttiarkiston kautta.

Jos asiakas vain vastaanottaa kirjanpitäjän lähettämiä dokumentteja, eikä itse lisää mitään materiaalia, puhutaan dokumentti -käyttäjästä. Tällöin tunnukset ovat maksuttomat asiakkaalle.

Jos asiakas haluaa lähettää dokumenttiarkiston kautta enemmän kuin yhden dokumentin kuukaudessa, tulee heillä olla käytössä eTasku Pro -tilaus

Miten se toimii?

Sisältö

1. Mistä löydän dokumentit
  2. Miten lähetän dokumentin
  3. Kuinka lataan dokumentin
      1. Mistä näen, että kuka on ladannut dokumentin
      2. Kuinka merkitsen dokumentin käsitellyksi
  4. Kuinka muokkaan dokumenttia
  5. Miten siirrän aineistoa dokumenteista tositteisiin ja tositteista dokumentteihin
  6. Kuinka muokkaan kategorioita

1.  Mistä löydän dokumentit

a) eTaskuun lisätyt Dokumentit pääset katsomaan valitsemalla nappula.png

tai  nappula1.png

b) Perässä oleva numero kertoo lisättyjen dokumenttien määrän tarkastelukaudella nappula1.png

c) Voit hakea tiettyä dokumenttia käyttämällä hakukenttää

d) Dokumentteja voi suodattaa käyttäjien mukaan

e) Voit suodattaa myös kategorioiden ja tarkenteiden mukaan mceclip0.pngKuva1.2.png

2. Miten lähetän dokumentin

a) Siirry Dokumenttiarkistoon nappula.png

b) Valitse N_ytt_kuva_2020-10-6_kello_16.09.09.png

c) Dokumentin voi asettaa yhdelle tai useammalle henkilölle näkyviin

d) Valitse sopiva kategoria. Jos sopivaa ei löydy voit luoda uuden kirjoittamalla suoraan kategoria -laatikkoon

e) Syötä haluamasi päivämäärä, nimi sekä vapaaselitteinen kommentti

f) Tarkenne ei ole pakollinen, mutta näin saat kohdistettua haun paremmin tulevaisuudessa. Uusien   tarkenteiden luominen onnistuu samalla tavalla kuin kategorioiden luominen.

g) Kun tiedot on syötetty valitse nappula1.1.png

h) Käyttäjä saa alla olevan viestin, kun hän vastaanottaa dokumentin

3. Kuinka lataan dokumentin

a) Valitse haluamasi dokumentti

b) Valitse nappula1.3.png

1. Jos käyttäjä on ladannut dokumentin, niin pääset näkemään latauksesta aikaleiman valitsemalla  dokumentin perästä nappula2.png

2. Dokumentin voi merkitä käsitellyksi valitsemalla nappula3.png. Tällöin dokumentin oikeaan yläreunaan tulee  nappula1.5.png -merkki

4. Kuinka muokkaan dokumenttia

a) Valitse haluamasi dokumentti

b) Valitse nappula4.png
c) Kaikki tiedot ovat muokattavissa, esim. tarkenteiden lisääminen, jotta seuranta on helpompaa tai uudelleen nimeäminen
d) Voit myös poistaa dokumentin valitsemalla nappula5.png
e) Muokkauksen jälkeen valitse nappula1.1.png

5. Miten siirrän aineistoa dokumenteista tositteisiin ja tositteista dokumentteihin

Voit siirtää dokumenttiarkistoista tositteisiin vain kuvatiedostoja (PNG, JPEG ja PDF)

a) Valitse haluamasi dokumentti

b) Valitse nappula6.png

c) Voit poistaa halutessasi alkuperäisen dokumentin

d) Valitse käyttäjälle, jolle tosite lisätään

e) Valitse nappula1.6.png

f) Dokumentille asetettu päivämäärä muodostuu tositteen päivämääräksi

Voit myös siirtää tositteita dokumenttiarkistoon

a) Valitse haluamasi tosite

b) Valitse nappula7.png

c) Voit poistaa halutessasi alkuperäisen tositteen

d) Valitse nappula1.6.png

e) Dokumentin päiväys on tositteen ostopäivä

6. Kuinka muokkaan kategorioita

a) Siirry kyseisen asiakkaan asiakasasetuksiin

b) Siirry nappula10.png -välilehdelle

c) Voit poistaa kategorian perässä olevasta  nappula8.png-painikkeesta

d) Voit muokata itselisättyjä kategorioit   nappula9.png-painikkeesta

e) Voit kopioida kategorioita asiakkaalta toiselle nappula10.png - välilehdellä