eTasku & Procountor (CSV)

Pekka Äijälä -

eTaskun ja Procountorin (CSV) yhteiskäyttö

1. Tilikartan lataaminen Procountorista
2. Tilikartan asettaminen eTaskuun
3. Tositteiden vienti Procountoriin
4. Ohjevideo

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, voit ladata vientitiedoston, josta Procountor lukee tiliöintitiedot

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, mutta niille muodostuu sama tositenumero kuin Procountoriin (Auditrail). Tositteiden kuvat säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan. Aineisto säilyy eTaskussa vaikka yritys lopettaisi palvelun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta.

• eTaskusta tuodut kirjaukset tulevat Procountoriin yhtenä muistiotositteena.

• Voit tiliöidä eTaskussa myös myyntejä. Tällöin summan eteen tulee lisätä miinus (-) -merkki

1. Tilikartan lataaminen Procountorista

• Procountorista on mahdollista ladata asiakkaan tilikartta eTaskua varten. Näin eTaskussa olevat tiliöinnit täsmäävät Procountorissa olevan tilikartan kanssa. Oletustilikartta eTaskussa on Liikekirjuri 7.7.

• Pääset lataamaan tilikartan Procountorista klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ratasta -> Kirjanpidontiedot -> Tilikartta

• Valitse yläreunasta Excel, jolloin tietokoneelle latautuu csv-muotoinen Excel -tiedosto.

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi, muut tiedot tulee poistaa.
  • Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi. Liitä tässä tapauksessa viestiin tieto yritykestä, jolle tilikartta asetetaan.

2. Tilikartan asettaminen eTaskuun

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä yrityksen Asiakasasetuksiin. Valitse Tilit -> Tilikarttojenhallinta

• Kun tiedosto on ladattu onnistuneesti, muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu nappulasta Muuta, joka jälkeen: Aseta.

3. Tositteiden vienti Procountoriin

• Kun tositteet ovat käsitelty (Tiliöity ja hyväksytty), valitse Procountor CSV.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston.
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain valitut tositteet. Valitse haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkon raksi ruutuun. Näin vaihtoehdoksi muodostuu: Vie valitut tositteet.

Avaa Procountor

• Klikkaa Procountorin oikeassa yläkulmassa olevaa ratasta ja valitse Aineiston sisäänluku.

• Valitse sisäänluvun tyypiksi: Kirjanpitoaineiston sisäänluku (CSV)
  • Klikkaa Valitse tiedosto ja hae eTaskusta ladattu tiedosto. Valitse tämän jälkeen: Jatka.

• Anna tositteelle nimi ja laskun pvm.
  • Valitse Tallenna.
  • Tallennuksen jälkeen saat ilmoituksen onnistuneesta sisäänluvusta.

Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Procountorissa.

4. Ohjevideo

Videolla näytämme, kuinka aineisto käsitellään näppärästi eTaskun tiliöintinäkymässä ja siirretään Procountoriin csv-siirrolla.