Yksittäisen tilin lisääminen tilikarttaan

Tommi Keränen -

Yksinttäisen tilin lisääminen eTaskussa olevaan tilikarttaan onnistuu seuraavalla tavalla.

1. Avaa Adminpaneeli.

2. Valitse "Tilikartat". HUOM. Yksittäisien tilien lisääminen onnistuu vain tilikartoille, jotka on ladattu sisään eTaskuun järjestelmän ulkopuolelta. eTaskussa oletuksena olevaan Liikekirjuri 7.2:een ei siis yksittäisiä tilejä voi lisätä.

3. Klikkaa haluamasi tilikartta ---> Tilikartta avautuu ruudun oikeaan laitaan.

4. Syötä uuden tilin nimi ja -numero ja klikkaa "Luo uusi tii".

5. Jotta muutokset astuvat voimaan tulee sinun käydä asettamassa tilikartta uudestaan käyttöön niille yrityksille joiden tilikarttaan haluat uudet tilit lisätä.

6. Valitse "Asiakkaat välilehti" ja valitse haluamasi yritys.

7. Mene kohtaan "Tilikartta" ja aseta/vaihda tilikartta. Tämän jälkeen pystyt tiliöimään uusille tileille.

Yleistä huomioitavaa tilikarttaa ladattaessa eTaskuun:

1. Excelissä ensimmäisen sarakkeen ensimmäisessä solussa (A1) tulee olla otsikko: Tilinumero ja toisen sarakkeen ensimmäisessä solussa (B1) Tilinnimi. Tämän jälkeen tilit liitetään edellä mainittujen sarakkeiden alle. Muita tietoja tileihin liittyen ei tilikartalle tule lisätä. Esimerkkitiedosto tilikartan asettelusta on ladattavissa tämän artikkelin liitteenä. Tiedostolle on koostettu eTaskustakin löytyvän Liikekirjuri 7.2:n 50 ensimmäistä tiliä. eTaskussa Liikekirjuri 7.2 on asetettu oletuksena kaikille yrityksille kokonaisuudessaan.

1. Tiedosto tulee tallentaa ensin CSV-muodossa kirjanpito järjestelmästä tietokoneelle, josta se voidaan ladata sisään eTaskuun. Poikkeuksena tähän ovat Fivaldista ladattavat tilikartat (tkt.), jotka latautuvat järjestelmäämme myös sellaisenaan.

1. Kun tilikartta on onnistuneesti lisätty (ilmoitus ’’Tilejä lisätty x’’ kpl), tilikartta tulee asettaa vielä manuaalisesti yrityksen alaisuuteen. Tämä onnistuu polkua: ’’Asiakkaat’’ --> ’’Asiakas X’’ --> ’’Tilikartta’’ --> ’’Vaihda’’ --> ’’Aseta’’.

1. Jos tilikartta jää lataamaan, eikä sivulle tule ilmoitusta tule ilmoitusta: ’’Tilejä lisätty x kpl’’, jokin on mennyt vikaan. Lähtökohtaisesti tämä johtuu siitä, että tiedostomuoto tai tilien asettelu on virheellinen. Tarvittaessa voitte olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme asian tiimoilta J