Uuden tilikartan lataaminen eTaskuun

Tommi Keränen -

Voit ladata eTaskuun kirjanpito-ohjelmistossasi käyttämän tilikartan. Tilikartan lataaminen eTaskuun onnistuu seuraavalla tavalla.

1. Avaa adminpaneeli.

2. Valitse "Tilikartat"

3. Lataa tilikartta eTaskuun sivulla olevien ohjeiden mukaisesti.

4. Tilikartan sisäänluvun jälkeen käy asettamassa tilikartta haluamallesi/haluamillesi asiakkaille. Pääset asettamaan tilikartat adminpaneelin "Asiakkaat-välilehden" kautta.

HUOMIOITAVAA TILIKARTAN LATAUKSESSA E-TASKUUN:

1. Excelissä ensimmäisen sarakkeen ensimmäisessä solussa (A1) tulee olla otsikko: Tilinumero ja toisen sarakkeen ensimmäisessä solussa (B1) Tilinnimi. Tämän jälkeen tilit liitetään edellä mainittujen sarakkeiden alle. Muita tietoja tileihin liittyen ei tilikartalle tule lisätä. Esimerkkitiedosto tilikartan asettelusta on ladattavissa tämän artikkelin liitteenä. Tiedostolle on koostettu eTaskustakin löytyvän Liikekirjuri 7.2:n 50 ensimmäistä tiliä. eTaskussa Liikekirjuri 7.2 on asetettu oletuksena kaikille yrityksille kokonaisuudessaan.

2. Tiedosto tulee tallentaa CSV-muodossa tietokoneelle, josta se voidaan tallentaa sisään eTaskuun. Poikkeuksena tähän ovat Fivaldista ladattavat tilikartat (tkt.), jotka latautuvat järjestelmäämme myös sellaisenaan.

3. Kun tilikartta on onnistuneesti lisätty (ilmoitus ‘’Tilejä lisätty x’’ kpl), tilikartta tulee asettaa vielä manuaalisesti yrityksen alaisuuteen. Tämä onnistuu polkua: ‘’Asiakkaat’’ ‘’Asiakas X’’ ‘’Tilikartta’’ ‘’Vaihda’’ ‘’Aseta’‘.

4. Jos tilikartta jää lataamaan, eikä sivulle tule ilmoitusta tule ilmoitusta: ‘’Tilejä lisätty x kpl’‘, jokin on mennyt vikaan. Lähtökohtaisesti tämä johtuu siitä, että tiedostomuoto tai tilien asettelu on virheellinen. Tarvittaessa voitte olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme asian tiimoilta :)