eTasku & Netvisor (CSV)

Tommi Keränen -

eTasku & Netvisor yhteiskäyttö

1. Tilikartan lataaminen Netvisorista
2. Tilikartan asettaminen eTaskuun
3. Aineiston vienti Netvisoriin (CSV)

4. Laskentakohteiden siirto
5. Ohjevideo

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, voit ladata vientitiedosto, josta Netvisor pystyy lukemaan tiliöintitiedot.

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, mutta ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan samalla tositenumerolla, joka löytyy myös Netvisorista (Auditrail). Aineisto säilyy eTaskussa, vaikka yritys lopettaa palvelun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta.

• Voit siirtää eTaskusta myös asiakkaasi matkalaskut Netvisoriin siirtotiedoston avulla. Halutessasi voit viedä laskut myös yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi vastakirjaukseksi.

• Laskentakohteet voi siirtää myös aineiston mukana kohdassa 4.

• Huom! Tositelaji on aina oletuksena PUMP.

1. Tilikartan lataaminen Netvisorista

• eTaskuun kannattaa tuoda tilikartta, jotta tiliöinnit täsmäävät Netvisorissa olevan tilikartan kanssa. Oletuksena eTaskusta löytyy Liikekirjuri 7.7.
  • Netvisorista ei saa suoraan ladattua tilikarttaa Excel -muodossa. Helpointa tapa on olla Netvisorin asiakaspalveluun yhteydessä ja pyytää sen toimitusta.
  • Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi, muut tiedot tulee poistaa.
  • Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi. Syötä tässä tapauksessa viestiin tieto yrityksestä, jolle tilikartta asetetaan käyttöön.

2. Tilikartan lataaminen eTaskuun

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä yrityksen asiakasasetuksiin. Valitse: Tilit -> Tilikarttojenhallinta.

• Kun tilikartta on lisätty onnistuneesti, muista asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista. Valitse tämän jälkeen Aseta.

3. Aineiston vienti Netvisoriin

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse Netvisor CSV.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä
  • Syötä haluamasi ALV-tili / ALV-Saamistili
  • ALV-vastatili tulee syöttää vain, jos tiliöinnit sisältävät käännettyjä alv-kantoja (esim. EU Ostot)
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse
  • Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston.
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitset tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut tositteet.

Avaa Netvisor

• Klikkaaa yläreunasta yrityksen nimen kohdalta ja valitse Tietojen tuonti.

• Valitse tietotyypiksi Kirjanpitotietojen tuonti.
  • Hae eTaskusta ladattu tiedosto Valitse tiedosto -nappulasta.
  • Valitse Tuo tietoja.

• Valitse otsikot alla olevan kuvan mukaisesti.
  • Valitse Päivitä -> Valmis.
  • Laskentakohteita ei näy taulukossa, jos niitä ei ole tiliöity eTaskussa

• Netvisor pyytää vielä linkittämään laskentakohteet
  • Linkityksen jälkeen valitse Valmis

• Mikäli tilit eivät yhdisty automaattisesti, valitse: Ehdota tilivalintoja -> Tuo tiedot.

• Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista.

4. Laskentakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle laskentakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensio
  • Jotta laskentakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon vain laskentakohteen nimi. Numero voi olla mitä vain

5. Netvisor ALV-tunnukset/ALV-koodit

Uuden verokannan voit lisätä eTaskuun seuraavalla tavalla:
Asiakasasetukset→Verokannat
Tarkemmat ohjeet löydät tästä.

Netvisorissa käytettävät ALV-tunnukset:

KOOS = Kotimaan osto

EUOS = EU-osto

EUPO = EU-palveluosto

KOMY = Kotimaan myynti

EUMY = EU-myynti

6. Ohjevideo

Videolla näytämme, kuinka käsitelty aineisto siirretään eTaskusta Netvisoriin csv-tiedostona.

Rajapintaintegraatio?

eTasku löytyy myös rajanpintaintegraatio Netvisoriin. Tässä tapauksessa yrityksellä tulee olla käytössä Netvisorin maksulliset ”Ulkoisen järjestelmän tunnisteet”. Mikäli nämä tunnisteet ovat käytössä voi tätä rajapintaa hyödyntämällä siirtää tositteita sähköisesti suoraan eTaskusta Netvisoriin napin painalluksella.

Pääset tarkastamaan onko yrityksellä ”Ulkoisen järjestelmän tunnisteet” käytössä klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta yrityksen nimeä ja valitsemalla ”Ulkoisen järjestelmän tunnisteet”.

Löydät kuvalliset ohjeet alla olevasta liitteestä.