eTasku & Fivaldi

Tommi Keränen -

Ohjeet eTaskun & Fivaldin yhteiskäytölle löytyvät alla olevalta videolta sekä tekstimuodossa sen alapuolelta.

Ohjeet

Kun tositteet on tiliöity ja hyväksytty eTaskussa, ne voidaan siirtää eteenpäin Fivaldiin CSV-muodossa, josta Fivaldi lukee tiliöintitiedot. Tarkemmat ohjeet kuittien tiliöintiin ja hyväksyntää löydätte täältä: Tiliöinti

Suosittelemme myös tutustumaan automaattisen tiliöintiehdotukseen, joka nopeutta tiliöintiprosessia entisestään. Ohjeet tähän kyseiseen ominaisuuteen löydätte täältä: Automaattinen tiliöintiehdotus

Sisältö:

1. Yleiset huomiot
  2. Tilikartan lataaminen Fivaldista eTaskuun
  3. Seurantakohteiden asettaminen (jos käytätte)
  4. Sisäänlukutunnusten asettaminen
  5. Tositteiden vienti Fivaldiin
  6. Mahdolliset virheilmoitukset

1. Yleiset huomiot

• Fivaldi tuo tiedostolta selitekenttään ostopaikan, lisätiedot sekä kuittikohtaisen ID:n

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat ja projektit siirtyvät.

• Myyntien tiliöiminen on myös mahdollista eTaskussa. Tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus -merkki

• Tositteiden kuvat eivät siirry siirtotiedoston mukana Fivaldiin, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaisikin eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta.

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin Fivaldiin

• Huom! Jotta Alv:t siirtyvät oikein, tulee Fivaldin ALV-määrityksiin syöttää sisäänlukutunnukset. Tästä lisätietoa seuraavassa osiossa.

2. Tilikartan lataaminen Fivaldista eTaskuun

• Suosittelemme lataamaan eTaskuun tilikartan, jotta tiliöinnit täsmäävät Fivaldissa olevan tilikartan kanssa.

• Fivaldista saat ladattua tilikartan valitsemalla kyseisen asiakasyrityksen --> Taloushallinto
    --> Tilikartta
  • Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä tyhjästä alueesta ja valitse Vie tasekaava. Tallenna tilikartta itsellesi paikkaan, josta löydät sen helposti. Esim. Työpöytä

• Melkein valmista. Voit nyt ladata tilikartan eTaskuun siirtymällä yrityksen asiakasasetuksiin ja kohtaan Tilit --> Tilikarttojenhallinta. Tarkemmat ohjeet tilikartan latauksesta ja asettamisesta löydät täältä.

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit halutessasi luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset --> Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden tieto siirtyy oikein, tulee dimensioryhmien nimet olla  kirjoitusasulla: Kustannuspaikka tai Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT).

Dimensioryhmän sisälle seurantakohteet voitte nimetä haluamallaan tavalla.
    Esim. ''Työmaa X''

4. Sisäänlukutunnusten asettaminen Fivaldiin

Ennen kuin tuot tositteita eTaskusta Fivaldiin, tulee Fivaldiin asettaa sisäänlukutunnukset, jotta verot kirjautuvat oikein. Tämä tulee tehdä jokaisen asiakkaan kohdalla ensimmäisellä kerralla. Tunnukset kirjoitetaan uusimman alkupäivän kohdalle. Tunnukset ovat:

Ostot 0% = OS0
Ostot 10% = OS10
Ostot 14% = OS14
Ostot 24% = OS24
EU-ostot 24% = EU24
EU-palveluostot = EP24

Myynti 0% = MY0
Myynti 10% = MY10
Myynti 14%. =MY14
Myynti 24% = MY24
Palv. Ostot käännetty ALV = RAK24

Huom! EU-ostoja, myyntilaskuja sekä rakennuspalveluiden ostoa varten eTaskuun tulee luoda oma verokanta, joka onnistuu kyseisen asiakkaan asiakasasetuksista Verokannat -välilehdeltä. ALV-Koodin kohdalle tulee syöttää em. Sisäänlukutunnus

Kun sisäänlukutunnukset on asetettu, verokannat yhdistyvät oikein ja eTaskussa tehty tiliöinti kirjautuu oikein myös Fivaldin puolelle.

5.1. Tositteiden vienti Fivaldiin

• Kun tositteet ovat käsitelty (Tiliöity ja Hyväksytty), valitse Fivaldi CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Jotta ALV:t siirtyvät oikein Fivaldiin, niin muista valita Käytä sisäänlukutunnuksia

• Jos haluat ladata tositteiden kuvat yksittäisinä PDF-tiedostoina, valitse Luo zip-tiedosto tositteista (kuvat säilyvät joka tapauksessa eTaskussa varmuuskopioituna vähintään 6 vuoden ajan)

• Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston

• Tiedosto latautuu useimmiten tietokoneen Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet, valitse suoraan Vie kuukauden tapahtumat

Voit halutessasi viedä myös vain tietyt tositteet. Tässä tapauksessa valitse haluamasi tositteet (raksi ruutuun) kuittilistauksen vasemmasta laidasta.

5.2. Tositteiden vienti Fivaldiin

Alla näkymä onnistuneesta viennistä:

6. Mahdolliset virheilmoitukset

• Varmista, että sisäänlukutunnus on syötetty ALV-määrityksiin oikein
  • Varmista, että jokainen sisäänlukutunnus on syötetty vain kerran
  • Jos ALV:t eivät ole siirtyneet oikein, niin varmista, että vientitiedostoa ladattaessa Käytä sisäänlukutunnuksia -täppä on aktivoitu