Tositenipun luominen

Tommi Keränen -

eTaskussa voit niputtaa kuitteja näppärästi tositenippuihin. Tositenippu voi olla esimerkiksi luottokorttilasku ja siihen liittyvät kuitit.

Mitä hyötyä ominaisuudesta on?

Se helpottaa kuittien hallinnointia! Kun luottokorttilasku tulee, ovat kaikki siihen liittyvät tositteet yhdessä nipussa käsittelyä varten. Enään tositteita ei tarvitse siis haarukoida suuresta massasta tositteita luottokorttilaskun täsmäytystä varten.

Asiakas voi itse luoda tositenipun ja siirtää sen alaisuuteen tositteita verkkoportaalimme kautta. Tämä sama mahdollisuus on myös kirjanpitäjällä.

Alla tarkemmat ohjeet tositenipun luomisesta videon sekä tekstin muodossa:

Tositenippujen muodostaminen onnistuu seuraavalla tavalla:

1. Valitse haluamasi tositteet (esim luottokortilla maksetut kuitit)

2. Kun tositteet on valittu, klikkaa ruudun oikeasta alakulmasta "Liitä tositenippuun". Mikäli tositenippu on olemassa etsi listasta haluamasi nippu ja klikkaa "Valitse". Mikäli luot uuden tositenipun klikkaa "Luo uusi".

Nimeä tositenippu esimerkiksi "Mastercard 6/16" ja valitse nipulle alku- sekä loppupäivämäärä.  Mikäli luottokorttilasku on saatavilla sähköisessä muodossa, voit ladata sen tässä vaiheessa jo suoraan eTaskuun. (Luottokorttilasku tulee PDF:n ensimmäiselle sivulle ja siihen liitetyt kuitin tulevat liitteenä perään). Lopuksi valitse "Vie tositteet nippuun".

3. Kun tositenippu on luotu, voitte käydä liittämässä tositteita myös aiemmilta kuukausilta kyseiseen tositenippuun. Tämä tapahtuu tositteen Muokkaa -napin kautta, jolloin ''Tositenippu'' kenttä aktivoituu valittavaksi. Muutosten tallentamisen jälkeen tosite siirtyy valittuun nippuun.

4. Tositenipun luomisen jälkeen siihen liitetyt tositteet näkyvät kuukausinäkymässä kyseisen kuittinipun alla. Tositenippu näkyy sillä kuukaudella, jolle nipun loppupäivämäärä on asetettu. "Irralliset tositteet" -otsikon alle näette tositteet, joita ei ole liitetty tositenipuille.

5. Voitte ladata tositenipun ulos eTaskusta PDF-muodossa tai siirtää sen siirtotiedoston avulla suoraan kirjanpidon ohjelmistoonne. Jälkimmäisessä tapauksessa valitkaa kyseinen nippu (rasti ruuttuun) ja muodostakaa siirtotiedosto normaaliin tapaan. Näin vain valitut tositteet kirjautuvat siirtotiedostolle samalla tositenumerolla.

(Huomioittehan, että tositenipun ja sen sisältävät tositteet täytyy olla hyväksytty -tilassa ennen siirtotiedoston koostamista)