Tiliöinti

Tommi Keränen -

Tositteiden tiliöinti onnistuu eTaskussa joko kuukausinäkymässä klikkaamalla tositetta tai siirtymällä ''Tiliöintinäkymään''. eTaskussa asiakkailla on oletuksena tilikartta Liikekirjuri 7.2, mutta voitte ladata eTaskuun myös yrityksen oman tilikartan. Siihen löydätte tarkemmat ohjeet täältä.

1. Tiliöinti-osio löytyy kuukausinäkymässä kuitin kuvan alapuolelta.

Jos alv-osuus ja bruttosumma on syötetty asiakkaan toimesta tositteen tietoihin, ehdottaa eTasku niitä automaattisesti tiliöinnille. Kun syötätte tilin, aktivoituvat napit ''Lisää'' ja ''Lisää ja hyväksy'' (lisää napin alapuolella). Lisää napilla tiliöinti kirjautuu tositteelle ja lisää hyväksy nappia painamalla, tosite myös hyväksytään.

Jos asiakas ei ole syöttänyt tositteelle tietoja, tulee kentät täyttää manuaalisesti ennen kuin napit aktivoituvat.

2. Voitte tiliöidä tositteen myös Tiliöintinäkymän kautta.

Kun tili, alv ja summa on syötetty, aktivoituu ''Lisää'' napin lisäksi ''Lisää, hyväksy ja jatka''. Tämä nappia klikkaamalla näkymä aukeaa suoraan seuraavassa tositteessa ja tositteiden käsittely nopeutuu huomattavasti.

Voitte asettaa tiliöinneille myös dimensioita, eli projekteja ja kustannuspaikkoja. Kun valitsette ne tiliöintien yhteydessä, siirtyvät nämä tiedot tiliöintitietojen lisäksi kirjanpidon ohjelmistoonne siirtotiedoston mukana.

3. Kun kaikki kuitit on tiliöity ja hyväksytty on kuukausinäkymässä sininen tiliöinnin merkkinä ja vihreä väkänen merkkinä siitä, että kuitti on hyväksytty. Nyt kuitit ovat siis valmiina siirrettäväksi kirjanpitoon!

Ohessa vielä ohjeet tiliöinnistä eTaskussa videon muodossa. Näkymän on vanha, mutta toiminnallisuudet pääpiirteittäin edelleen samat: