Tositteiden tiliöinti eTaskussa

Tommi Keränen -

Tositteiden tiliöinti onnistuu eTaskussa joko kuukausinäkymässä klikkaamalla tositetta tai siirtymällä ''Tiliöintinäkymään''. eTaskussa asiakkailla on oletuksena tilikartta Liikekirjuri 7.7, mutta voitte ladata eTaskuun myös yrityksen oman tilikartan. Siihen löydätte tarkemmat ohjeet täältä.

1. Tiliöintinäkymä

Valitse yritys eTaskun asiakaslistauksesta. Kuukausinäkymässä voit tarkastella asiakkaan lisäämään aineistoa. Siirryy tiliöimään tositteita Tiliöintinäkymä -painikkeesta.

2. Tositteiden tiliöinti

Kuvakaappaus alla. Oikealla näet asiakkaan tositteelle täyttämät tiedot. Voit muokata tietoja Muokkaa -nappulalla tai poista kyseisen tositteen. Voit tarkentaa kuvaa klikkaamalla ja liikuttamalla hiirtä tositteen päällä. Asiakkaan ei ole eTaskussa pakko syöttää tositteelle tietoja, joten joissain tapauksissa tositteen tiedot saattavat olla täyttämättä. Alareunassa näet kaudelle lisätyt tositteet.

Aloita tiliöinti syöttämällä tilikenttään joko kulutilin nimi tai tilinumero. Kun olet syöttänyt ALV-osuuden ja bruttosumman, voit tiliöidä tositteen. Tämä tapahtuu:

Na_ytto_kuva_2019-5-29_kello_10.38.01.png -nappista. Tämän jälkeen tosite tulee vielä hyväksyä.

Na_ytto_kuva_2019-5-29_kello_10.37.35.png -napista voit tiliöidä, hyväksyä ja siirtyä suoraan seuraavalle tositteelle.

Tiliöintinäkymän alareunassa näet kauden tositteet ja niiden tilan. Tosite on käsitelty, kun siinä näkyy T ja V. Tositteet ovat nyt siirrettävissä kirjanpitoon!

Voit myös hylätä tositteen, klikkaamalla  mceclip2.png -nappia. Hylkäyksen yhteydessä pääset lähettämään käyttäjälle viestin. Käyttäjä saa tästä ilmoituksen sähköpostiinsa ja mobiilisovellukseen.

Kun tositteet ovat käsitelty pääset takaisin kuukausinäkymään painamalla vasemmasta yläreunasta Takaisin palveluun -linkkiä.

3. Kuukauden tiliöity aineisto

Ohessa kuvankaappaus näkymästä, jossa kuukauden aineisto on käsitelty.
T (Tiliöity) ja V (Hyväksytty). Kun tositteet on tiliöity ja hyväksytty, ne voidaan siirtää kirjanpidon ohjelmistoon!

Ohessa vielä ohjeet tiliöinnistä eTaskussa videon muodossa: