eTasku & Tikon (Ascii -siirtotiedosto)

Tommi Keränen -

Tikon Ascii -tiedostosiirto

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Tikon pystyy lukemaan tiliöintitiedot. Selitekenttään Tikon tuo Ostopaikan, lisätiedot sekä kuittikohtaisen ID:n

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta.

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin Tikoniin

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat ja projektit siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa

Seurantakohteiden tuonti (Kustannuspaikka & Projekti)

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensiot.
  • HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)
  • Dimensioryhmän sisälle seurantakohteet voitte nimetä haluamallaan tavalla.
    Esim. ‘’Työmaa X’'

Hakemistoasetus Tikoniin:

eTaskusta ladatun aineiston sisäänluku helpottuu, kun luot Tikoniin hakemistoasetuksen. Videolla näytämme kuinka se tapahtuu.

Tilikartan lataaminen Tikonista

1. Avaa ylläpitosovelluksessa Yrityksen tilikartta

2. Valitse Vie

3. Valitse Kaikki
  4. Jätä oikealle puolelle Valittuihin kenttiin vain Tilinumero & Tilin nimi
  5. Tiedostomuodoksi tulee valita CSV
  6. Vientitiedoston Hakemistoksi paikka, josta löydät sen (esim. eTasku kansio Tikonin J -asemalla)
  7. Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä yrityksen Asiakasasetuksiin -> Tilit
  8. Muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle Muuta -nappulasta

Tositteiden vienti Tikoniin

• Kun tositteet ovat käsitelty (T+V ), valitse Tikon Ascii
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse
  • Jos haluat ladata tositteiden kuvat yksittäisinä PDF-tiedostoina, niin valitse Luo zip-tiedosto tositteista
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet voit valita suoraan Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta.

• Valitse Tikonissa haluamasi yritys -> Kausi -> Tapahtumien nouto -> Tikon Windows kp:n ascii tiedostosta
  • Valitse Selaa jolloin pääset hakemaan eTaskusta ladatun tiedoston
  • Kun tiedosto on valittu, niin pääset tositteiden esikatselutilaan
  • Valitse Ok Nouda -> Nouda

mceclip2.png          mceclip3.png

Oheisella videolla näytämme kuinka se tapahtuu: