eTasku & Emce

Tommi Keränen -

EmCe tiedostonsiirto

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta EmCe pystyy lukemaan tiliöintitiedot ja tuomaan tositteiden kuvat.

• Myös myyntien tiliöiminen eTaskussa on mahdollista, mutta tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus(-) -merkki

• Selitekenttään EmCe tuo Ostopaikan ja lisätiedot

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöinnissä. Tästä lisää artikkelin lopussa.

Tässä ohjeessa käymme läpi eTaskun ja Emcen yhteiskäyttöä. Jotta tiliöinnit kirjautuvat oikeille tileille, kannattaa ladata asiakkaalle Emcen tilikartta eTaskuun (Oletuksena asiakkailla aina liikekirjuri 7.7). Ensimmäisellä videolla näytämme, kuinka se tapahtuu.

Toisella videolla näytämme, kuinka siirrät eTaskussa käsitellyn aineiston Emceen

Jos haluat vielä tutustua tarkemmin tositteiden käsittelyyn, löydätte siihen perusteelliset ohjeet täältä.

Tilikartan lataaminen Emcestä eTaskuun

Osin lopusta löydät myös ohjeet videon muodossa

1. Valitse Kirjanpidon perustiedoista toiminto Tilit ja valitse listaksi Selailu.

2. Valitse tilit listalla Ctrl + A (kaikki tilit maalattu) ja hiiren kakkosella Kopioi (Ctrl + C).

3. Avaa tyhjä Excel-taulukko ja liitä tilit taulukkoon (Ctrl + V)

4. Jätä vain sarakkeet A ja B (tyhjennä loput) ja tallenna taulukko nimellä csv-muotoon sellaiseen kansioon, josta se voidaan lukea eTaskuun.

5. Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä yrityksen Asiakasasetukset -> Tilit -> Tilikarttojenhallinta

Muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle käyttöön Muuta -nappulasta.

Tositteiden vienti EmCe:n

• Kun tositteet ovat käsitelty (H+T), valitse:  mceclip6.png

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Voit valita brutto- ja nettoviennin väliltä. Mikäli käytät nettovientiä, tulee sinun myös syöttää ALV-tili

• Syötä tositelaji (Suosittelemme luomaan EmCe:n oman tositelajin eTaskua varten. Tämä helpottaa seurantaa)

• Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston

• Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet voit valita suoraan Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta.

Tiedosto latautuu eTaskusta useimmiten Ladattuihin tiedostoihin, jos selaimen asetuksiin ei ole tehty muutoksia

Aineiston luku EmCe:n

• Valitse EmCe:ssä oikea yritys -> Kirjanpito -> Siirrot -> Siirrot tiedostosta
  • Valitse Siirtokuvaus kenttään EmCeXML
  • Tuplaklikkaamalla Siirtotiedoston nuolesta, pääset hakemaan eTaskusta ladatun vientitiedoston
  • Valitse Suorita, kun olet lisännyt siirtotiedoston

• Valitse ylhäältä Synkronoi, jolloin EmCe lukee eTaskusta ladatun aineiston

• Alla kuva onnistuneesta tuonnista

Seurantakohteet / Dimensiot

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset -> Dimensio
  • Jotta seurantakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon seurantakohteen järjestysnumero. #0 tulee kohtaa 1. Kohde, #1 tulee kohtaan 2. Kohde jne.