eTasku & Asteri

Tommi Keränen -

eTaskun ja Asterin yhteiskäyttö

• Kun olet käsitellyt yrityksen aineiston eTaskussa, voit luoda vientitiedoston, josta Asteri pystyy lukemaan tiliöintitiedot.

• Tositteen kuvat eivät siirry vientitiedoston mukana, mutta säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan samaisella tositenumerolla, joka siirtyy myös Asteriin (Auditrail). Aineisto säilyy eTaskun arkistossa yllä mainitun ajan, vaikka yritys lopettaisikin eTaskun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta.

• Voit siirtää eTaskusta myös asiakkaasi matkalaskut Asteriin siirtotiedoston avulla. Halutessasi voit viedä laskut myös yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi vastakirjaukseksi.

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin Asteriin.

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat. Tästä lisää tietoa artikkelissa.

Ohjeen sisältö:

1. Tilikartan lataaminen Asterista
2. Tilikartan asettaminen eTaskuun
3. Seurantakohteiden asettaminen (jos käytätte)
4. Aineiston vienti Asteriin
5.
 Ohjevideo tositeaineiston siirtämisestä Asteriin
6. Ohjevideo matkalaskujen siirtämisestä Asterin Palkkoihin

---

1. Tilikartan lataaminen Asterista

Asterista on mahdollista ladata yrityksen tilikartta eTaskua varten, jolloin eTaskussa olevat tiliöinnit täsmäävät Asterissa olevan tilikartan kanssa. eTaskussa on oletuksena Liikekirjuri 7.7 tilikartta.

• Valitse Asterissa haluttu asiakas
  • Valitse yläreunasta Työvaihe -> Tilikartan muokkaus, jolloin yrityksen tilikartta avautuu.

• Valitse yläreunasta Muokkaa -> Kopioi leikepöydälle
  • Avaa Mircorosft Excel ja liitä tilikartta Exceliin

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi. Muut tiedot tulee poistaa, jonka jälkeen tallenna tiedosto CSV -muotoisena.
  • Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi ja autamme lisäyksen kanssa. Liitäthän tässä tapauksessa viestille tiedon yrityksen nimestä, jolle tilikartta kuuluu.

2. Tilikartan asettaminen eTaskuun

Avaa eTasku, valitse asiakas ja siirry Asiakasasetukset välilehdelle. Valitset Tilit -> Tilikarttojen hallinta. Valitset tiedosto tietokoneelta (kansiosta, jonne tilikartan tallensit) ja nimeä tilikartta.

Kun tilikartta on ladattu onnistuneesti, muista vielä asettaa se yritykselle käyttöön. Paina Muuta -nappia, valitse tilikartta ja aseta se käyttöön.

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset ➡  Dimensiot
  • HUOM! Jotta seurantakohteiden tieto siirtyy oikein, tulee dimensioryhmien nimet olla  kirjoitusasulla: Kustannuspaikka

4. Aineiston vienti Asteriin

• Kun aineistot ovat käsitelty eTaskussa (T✔️), valitse Asteri CSV 2.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit myös muokata tätä itse.
  • Voit halutessasi valita vastakirjauksen samalle riville, jolloin vientitiedostoon ja Asteriin tulee yksi kirjaus per tiliöinti
  • Syötä haluamasi tositelaji
  • Mikäli haluat Asterin selitekenttään tilin nimen, niin valitse Selitteeksi tilin nimi
  • Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston tietokoneellesi.
  • Jos haluat ladata tositteiden kuvat yksittäisinä PDF-tiedostoina esimerkiksi omaan arkistoon, valitse Luo zip-tiedosto tositteista
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

Huom.
Jos haluat viedä kaikki kuukauden käsitellyt tositteet kerralla, valitset Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta (raksi ruutuun). Tässä tapauksessa nappiin muodostuu teksti Vie valitut tositteet.

Huom2. Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

• Siirry seuraavaksi Asteriin
  • Valitse haluttu yritys. Valitse vasemmasta yläkulmasta Tiedosto -> Yhdistä CSV -päiväkirja.

• Hae eTaskusta ladattu tiedosto valitsemalla Valitse

• Kun haluttu tiedosto on valittu, niin klikkaa Aloita, jolloin Asteri lukee tiedoston. Alla kuva onnistuneesta tietojen tuonnista.

4. Ohjevideo aineiston siirrosta Asteriin

5. Ohjevideo matkalaskujen siirtämisestä Asterin Palkkoihin

Voit siirtää asiakkaan matkalaskut helposti eTaskusta Asteriin siirtotiedoston avulla. Tässä tapauksessa tiedostolla siirtyy tieto kilometrikorvauksista ja päivärahoista sekä niiden tiliöinneistä.

---

Asterin tuottamat ohjeet eTaskun & Asterin yhteiskäytölle löydät alla olevan linkin kautta.

Löydät ohjeet täältä.

Jos Asteriin vietävälle siirtotiedostolle muodostuu päivämääriä, voit muuttaa sarakkeiden asettelua Excelissä videolla esiteltävän toimeenpiteen avulla.