eTasku & Asteri

Tommi Keränen -

eTaskun ja Asterin yhteiskäyttö

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, voit luoda vientitiedoston, josta Asteri pystyy lukemaan tositteiden tiliöintitiedot.

• Tositteen kuvat eivät siirry vientitiedoston mukana, mutta säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan samaisella tositenumerolla, joka siirtyy myös Asteriin (Auditrail). Aineisto säilyy eTaskun arkistossa yllä mainitun ajan, vaikka yritys lopettaisikin eTaskun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta.

Ohjeen sisältö:

1. Tilikartan lataaminen Asterista
2. Tilikartan asettaminen eTaskuun
3. Tositteiden vienti Asteriin
4. Lopussa vielä ohjevideo ilman ääniä

---

1. Tilikartan lataaminen Asterista

Asterista on mahdollista ladata yrityksen tilikartta eTaskua varten, jolloin eTaskussa olevat tiliöinnit täsmäävät Asterissa olevan tilikartan kanssa. eTaskussa on oletuksena Liikekirjuri 7.7 tilikartta.

• Valitse Asterissa haluttu asiakas
  • Valitse yläreunasta Työvaihe -> Tilikartan muokkaus, jolloin yrityksen tilikartta avautuu.

• Valitse yläreunasta Muokkaa -> Kopioi leikepöydälle
  • Avaa Mircorosft Excel ja liitä tilikartta Exceliin

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi. Muut tiedot tulee poistaa, jonka jälkeen tallenna tiedosto CSV -muotoisena.
  • Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi ja autamme lisäyksen kanssa. Liitäthän tässä tapauksessa viestille tiedon yrityksen nimestä, jolle tilikartta kuuluu.

2. Tilikartan asettaminen eTaskuun

Avaa eTasku, valitse asiakas ja siirry Asiakasasetukset välilehdelle. Valitset Tilit -> Tilikarttojen hallinta. Valitset tiedosto tietokoneelta (kansiosta, jonne tilikartan tallensit) ja nimeä tilikartta.

Kun tilikartta on ladattu onnistuneesti, muista vielä asettaa se yritykselle käyttöön. Paina Muuta -nappia, valitse tilikartta ja aseta se käyttöön.

3. Tositteiden vienti Asteriin

• Kun tositteet ovat käsitelty eTaskussa (Tiliöity ja hyväksytty), valitse Asteri CSV.
  • Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä.
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit myös muokata tätä itse.
  • Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston tietokoneellesi
  • Jos haluat ladata tositteiden kuvat yksittäisinä PDF-tiedostoina esimerkiksi omaan arkistoon, valitse Luo zip-tiedosto tositteista.
  • Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki kuukauden käsitellyt tositteet kerralla, valitset Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet valitsemalla haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevasta laatikosta (raksi ruutuun). Tässä tapauksessa nappiin muodostuu teksti Vie valitut tositteet.

• Siirry seuraavaksi Asteriin
  • Valitse haluttu yritys. Valitse vasemmasta yläkulmasta Tiedosto -> Yhdistä CSV -päiväkirja.

• Hae eTaskusta ladattu tiedosto valitsemalla Valitse

• Kun haluttu tiedosto on valittu, niin klikkaa Aloita, jolloin Asteri lukee tiedoston. Alla kuva onnistuneesta tietojen tuonnista.

4. Ohjevideo

Ohjevideolla näytämme kuinka tiliöit tositteet eTaskussa tiliöintinäkymää hyödyntäen ja siirrät aineiston Asteriin.

---

Asterin tuottamat ohjeet eTaskun & Asterin yhteiskäytölle löydät alla olevan linkin kautta.

Löydät ohjeet täältä.

Jos Asteriin vietävälle siirtotiedostolle muodostuu päivämääriä, voit muuttaa sarakkeiden asettelua Excelissä videolla esiteltävän toimeenpiteen avulla.