eTasku & Tikon Pilvi -käyttäjät

Pekka Äijälä -

Olemme toteuttaneet yhteistyössä Tikonin kanssa päivityksen helpottaaksemme kirjanpitoaineiston siirtoa ohjelmistojen välillä. Tiliöintitiedot sekä tositteiden kuvat siirtyvät nyt eTaskusta Tikoniin vain napin painalluksella. Tositteiden tiliöinti ja hyväksyminen tapahtuu edelleen normaalisti eTaskun päässä. Toiminnallisuus on toistaiseksi saatavilla vain Tikon Pilvi –käyttäjille.

Tikon ohjelmistossa on oltava Kirjanpito, Arkisto ja Ostolaskujen esikäsittely lisenssit. Reskontran lisenssi ei ole pakollinen

Miten tämä helpottaa teidän työtänne?

Tiliöidyt ja hyväksytyt tositteet siirtyvät nyt siis automaattisesti kuvineen Tikoniin. Erillistä ASCII siirtotiedostoa tiliöintitiedoille tai zip-tiedostoja tositteiden kuville ei tarvitse enää ladata.

Alla on listattu ohjeet toimenpiteistä käyttöönottoon liittyen molempien ohjelmistojen osalta. Tämän artikkelin liitteistä löydätte myös Tikonin koostaman erillisen ohjeen yhteiskäytöstä ja sen edellyttämistä toimenpiteistä.

Käyttöönotto

Tikon

1. SFTP-tunnukset. Tilatkaa Tikonilta SFTP-tunnukset käyttöönne Tikonin asiakassivujen kautta (requeste.com). ’’Tarvitsen SFTP tunnukset Tikonin ja eTaskun yhteiskäyttöön’’.

2. Hakemisto. Tikon pilvipalvelu luo sinulle automaattisesti ’’eTasku’’ nimisen kansion, jota hyödynnetään jatkossa tiedostojen siirtoon. Voit tarvittaessa luoda kansion myös manuaalisesti seuraavalla tavalla:

Ylläpito – Siirtotiedostot –Hakemistot

3. Siirtoasetukset. Asetetaan yleiset parametrit aineiston siirtoa varten

Ylläpito –Siirtotiedostot –Siirtoasetukset.

Ohjelma on KP ja tyyppi 65. Numero ja selite on käyttäjän vapaasti määriteltävissä. Jatketaan Asetukset painikkeella.

Tähän löytyy selitteet Tikon ohjeista 4.3 Siirtoasetus –osiosta.

4. Siirtotiedosto. Tositeaineiston noutoa varten perustetaan yleinen siirtotiedosto.

Ylläpito – Siirtotiedostot – Siirtotiedostot Yleiset

• Ohjelma: 65, Tyyppi: 65
      • Numeroi uusi noutotyyli
      • Selite -kenttään nimi
      • Hakemisto: eTasku –kansio (numero)
      • Siirtoasetus 1, äsken luotu siirtoasetus
    5. Ajastettu massanouto. Tee asetukset ajastettua massanoutoa varten (ohjeet alla), jotta eTasku kansioon siirretyt tiedostot luetaan automaattisesti Tikoniin (Tikon ohje kohta 5.) Massanouto on mahdollista toteuttaa myös manuaalisesti (Tikon ohje kohta 6.1)

Eräajo ja ajastus asetetaan seuraavasti:

• Ylläpito-sovellus
      • Asetukset – Eräajotiedot – Verkkolaskujen noudon parametrit. Luo työ sitten kuvakkeesta yläpalkista (katso kuva)

Käyttöönotto

eTasku

Toimenpiteet eTaskussa:

1. Aseta SFTP-tunnukset eTaskun tilitoimistoasetuksiin (Adminpaneeli - Tilitoimistoasetukset - Tikon SFTP tunnistautuminen)
  2. Varmista, että yrityksen nimi on sama sekä eTaskussa että Tikonissa.
  3. Tikon XML Export ilmestyy valittavaksi listallenne (Katso kuva).
  4. Kun siirto on luotu, aineisto siirtyy Tikonin päässä luotuun eTasku kansioon, josta ne noudetaan kirjanpitoon massanoudolle asetettujen parametrien mukaisesti.

Muuta huomioitavaa:

Tilikartta

Asetathan eTaskuun yrityksen voimassa olevan tilikartan. Oletuksena järjestelmässä on Liikekirjuri 7.2. Kun oikea tilikartta on valittu, voit tiliöidä tositteet suoraan eTaskussa oikeille tileille. Ohjeet tilikartan asettamiseksi: https://etasku.zendesk.com/hc/fi/articles/209177025-Uuden-tilikartan-lataaminen-eTaskuun

eTaskun automaattinen tiliöintiehdotus

Voitte nopeuttaa tiliöintiä eTaskussa asettamalla asiakkaan syöttämille luokituksille tiliöintiehdotuksen.  Pääsette tutustumaan ominaisuuteen tarkemmin täältä: https://etasku.zendesk.com/hc/fi/articles/115004517365-eTasku-päivitys-14-8-2017-v1-90-Tiliöintiehdotus

Automaattitiliöintien kohdistaminen

Huomaathan, että eTaskusta tuleva vastatilimerkintä on kohdistettava Tikonin tiliotetapahtumien vastatilimerkinnän kanssa, jotta kirjanpidon muodostuminen saadaan automatisoitua.

Dimensiot

Jos yrityksellä on käytössä laskentakohteet eli dimensiot, määrittele eTaskun dimensioryhmien järjestysnumerot vastaamaan Tikonin laskentakohteiden järjestysnumeroita. Esimerkiksi projektien järjestysnumero on 3, joka asetetaan eTaskuun.