eTasku & MeritAktiva

Ohjeiden sisältö:

1. MeritAktiva rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2. Aineiston vienti MeritAktivaan

3. Mahdolliset virhetilanteet

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa sinun on mahdollista siirtää tositteet kuvineen ja tiliöintitietoineen MeritAktivaan napin painalluksella.

• Vienti MeritAktivaan on maksuton

• Aineisto siirtyy MeritAktivan ostolaskuihin

1. MeritAktiva rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

MeritAktivaan tehtävät asetukset

- Luo itsellesi Rajapinta-avain MeritAktivan asetuksissa

( MeritAktiva -> Asetukset -> API:n asetukset -> Luo avain )

Luo “eTasku"-niminen ostonimike MeritAktivaan, T kirjoitettava isolla

( Ostot -> Nimikkeet -> Luo uusi ostonimike )

eTaskuun tehtävät asetukset

Kopioi MeritAtkviasta API ID sekä API avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:
Asiakasasetukset  Ohjelmistointegraatiot → Merit Aktiva API

- Tallenna → kokeile tunnuksia
- Tuo tilit (asiakkaan oma MeritAktiva tilikartta)
- Tuo verokannat

2. Aineiston vienti MeritAktivaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse MERIT AKTIVA API
  • Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse
  • Huom. vastakirjaus asetetaan Merit Aktivassa
  • Jos valitset Käytä nimen etuliite, niin ostolaskun toimittaja saa etuliitteen (eTasku)
  • Jos haluat liitteet mukaan, niin valitse Vie tositteiden kuvat ja pdf:ät
  • Klikkaa Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut tositteet -painiketta, jolloin tositteiden tiliöinnit ja kuvat siirtyvät rajapinnan avulla kirjanpito-ohjelmaasi
  • Oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus, kun vienti on suoritettu mceclip7.png

Alla kuva onnistuneesta viennistä:

3. Mahdolliset virhetilanteet

"Tosite: 5881108 - Tositteen päivämäärä ei ole aktiivisella tilikaudella tai sallitulla tallennuskaudella"

•  Tarkista, että tilikausi on Merit Aktivassa Aktiivinen
"Vienti epäonnistui
Tarkista että tiliöinnit on tehty käyttäen Merit Aktivasta tuotuja verokantoja. (väärin: 0 %, oikein: 0 % arvonlisävero). Tarkista: "Tositteen nimi""
  • Tarkista, että olet tuonut Merit Aktivasta verokannat ja käyttänyt kyseisiä verokantoja tiliöidessä

"Tosite: 5881108 - Pääkirjan tili 111 puuttuu."

• Tarkista, että olet tuonut Merit Aktivasta tilikartan ja käyttänyt kyseisiä tilejä tiliöidessä